Wie is Cora Groenenboom

Praktijk Vrije Ruimte

Cora GroenenboomMijn naam is Cora Groenenboom. Ik ben moeder van drie zoons.
Naast mijn praktijk ben ik werkzaam als activiteitenbegeleidster in de zorg.

Mensen en psychologie wisten mij altijd al te raken. Door de dingen die ik heb meegemaakt, zoals een ieder mens, heb ik mijn passie en kennis hiervoor steeds verder uitgebreid en verdiept. Door mijn relaties, cursussen en opleidingen heb ik mijzelf steeds beter leren kennen. Dit geeft vrijheid, blijheid en compassie.

Rond 2002 ben ik in therapie gegaan daar ik vastliep in relaties. In deze therapie heb ik veel geleerd over mijzelf en mijn aandeel in relaties met anderen. Heb ik geleerd dat de ander, diegene waarmee je een relatie hebt, een heel grote spiegel kan zijn voor je zelf en evenzo jij voor de ander.

Wanneer er de bereidheid is van beide kanten om vanuit deze spiegel naar jezelf te kijken kom je beide steeds meer in zelfbewustzijn. Leren we meer te leven vanuit onze ziel en komen we dichter bij ons ware ‘ik ‘ en hoeven we geen maskers meer te dragen in de ‘buitenwereld’. Worden onze relaties transparanter en eerlijker.

Vanaf 2007 heb ik de 4-jarige opleiding voor Psycho-sociaal counselor gevolgd aan de SPSO Academie Integrale Menswetenschappen. Deze opleiding heeft mij nog meer naar mijn hart en ziel teruggebracht. Ik had aldoor het gevoel dat ik ‘wat’ was kwijtgeraakt. Door de opleiding kwam ik erachter dat ik vooral leefde naar wat anderen van mij vonden. De kracht die in een ieder huist, en die ik onderweg was verloren, hervond ik weer. ik was weer op weg naar mijn ‘ware zelf’.

Hierna heb ik de voortgezette opleiding Kunstzinnige Counseling in 2015 afgerond . Hierna was het tijd om mijn opgedane ervaringen en kennis te gaan delen. Ik stond ‘ te trappelen’ en richtte Praktijk Vrije Ruimte op. Hier geef ik, vanuit veel enthousiasme, (kunstzinnige) counseling, cursussen, workshops en geleide meditaties.

Mijn grootste passie nu ligt in mensen enthousiasmeren of begeleiden voor het verbeteren van de relatie met de ander en henzelf, de kracht in je zelf te (her)ontdekken en jezelf werkelijk te kunnen omarmen!

Ervaringen:

  • begeleiding workshops zelfontwikkeling en zelfwaardering
  • individuele counseling
  • helende geleide meditaties
  • individuele gesprekken verzorgingstehuis
  • activiteitenbegeleidster verzorgingshuis voor ouderen
  • activiteitenbegeleidster stichting voor verstandelijk gehandicapten

“Geluk ervaren, is jezelf leren kennen.”

– Ewout Kieckens

Cora Groenenboom

Quote

‘Wees de expressie van jezelf’

Facebook

Volg Praktijk Vrije Ruimte ook op Facebook.

×