Wie is Cora Groenenboom

Praktijk Vrije Ruimte

Cora GroenenboomMijn naam is Cora Groenenboom. Ik ben moeder van drie zoons.
Naast mijn praktijk ben ik werkzaam als activiteitenbegeleidster in de zorg.

Mensen en psychologie wisten mij altijd al te raken. Door de dingen die ik heb meegemaakt, zoals een ieder mens, heb ik mijn passie en kennis hiervoor steeds verder uitgebreid en verdiept. Door mijn relaties, cursussen en opleidingen heb ik mijzelf steeds beter leren kennen. Dit geeft vrijheid, blijheid en compassie.

Wat mij de grootste vrijheid en levensvreugde heeft gegeven is mijn zelfliefde en zelfbewustzijn. We zoeken wat we missen vaak in de wereld, buiten ons, maar de ware schat ligt in ons zelf. Misschien zijn we er vanaf gesloten maar vreedzaamheid, passie, creativiteit, vreugde, liefde, het zit allemaal in ons. En wanneer we (weer) vanuit verbinding met deze bron kunnen leven, kunnen we ook vanuit hier leven naar de ander toe. Verbinding met ons ware zijn geeft verbinding met liefde, puurheid, vrijheid en levensvreugde.

Vroeger trok ik mij veel aan van wat anderen van mij vonden. Ik paste mij niet altijd en volgde wel mijn hart echter oordelen van anderen haalden mij wel uit mijn kracht. Ook verantwoordde ik mij te veel vanuit onzekerheid. Wanneer je genoeg eigenwaarde hebt weet je dat dit niet nodig is. Dat dit niet vanuit liefde is maar vanuit angst. Wanneer je hier bewustzijn op hebt, kun je meer gaan leven vanuit  je hart en vanuit je puurheid waardoor je meer vreugde, energie, kracht, vrijheid en liefde  ervaart.

Mijn specialiteit is verbinding in relaties. Verbinding vanuit liefde in de relatie met jezelf en van hier uit in relatie met de ander. Door dingen van buitenaf, mede in relaties, kun je de verbinding deels met jezelf verliezen. Terug vinden kan altijd want onze liefde zit niet in dingen van buitenaf, zit niet buiten ons  maar zit diep in ons. Je kunt het nooit verliezen en het kan jou nooit verlaten.

Vroeger heb ik soms oorlog gevoerd in relaties, vanuit mijn ‘verwonde stuk’ gaf ik de ander de schuld. Door mijn bewustzijn kan ik nu deze pijn zelf ‘oplossen’ en heb ik leren vrede sluiten met mijzelf. Dit geeft veel vrije ruimte, in mijzelf en in relatie(s). In de partnerrelatie kun je dan gaan geven vanuit liefde i.p.v. wat er voor terug te verlangen. Je kwetsbaarheid tonen en niet met de vinger wijzen naar de ander, waardoor er vrede en vrije ruimte ontstaat in een relatie. Je hoeft je niet meer te verantwoorden voor wat en wie je bent.  Je hoeft je niet meer te gedragen zoals de ander dat wil maar kunt met elkaar leven zonder voorwaarden, verwachtingen en oordelen vanuit liefde en puurheid.

Mijn grootste passie nu ligt in mensen enthousiasmeren en begeleiden voor de verbinding en relatie met  henzelf en van hieruit met de ander. Alles wat in jezelf zit te herontdekken en jezelf werkelijk te kunnen omarmen met zachte kracht, passie, puurheid en liefde, leven vanuit de kracht van levensvreugde,

voel je van harte welkom,

Cora Groenenboom

Opleidingen:

2007 – 2011 Psychologie -SPSO Academie Integrale Menswetenschappen                      2015 – 2016 Kunstzinnige Counseling -SPSO Academie Integrale Menswetenschappen

2017 –  Cursus Relatie

Ervaringen:

  • begeleiding workshops zelfontwikkeling en zelfwaardering
  • individuele counseling
  • geleide meditaties
  • relatietherapie
  • individuele gesprekken verzorgingstehuis
  • activiteitenbegeleidster verzorgingshuis voor ouderen
  • activiteitenbegeleidster stichting voor verstandelijk gehandicapten

Eer de relatie met jezelf en ervaar levensvreugde

– Cora Groenenboom

Cora Groenenboom

Quote

‘Wees de expressie van jezelf’

Facebook

Volg Praktijk Vrije Ruimte ook op Facebook.

×