Al mijn ikken

Workshop ‘Al mijn ikken!’

Herken je het, te veel aan de ander denken en hierdoor te weinig ruimte hebben voor jezelf? Dan is de kans groot dat jouw zorgzame Ik” dominanter is dan de ‘loslatende Ik’. Een ieder draagt polariteiten of noem het ‘tegengestelde Ikken’ in zich mee. Wanneer deze in balans zijn kunnen ze jou goed van dienst zijn.

Echter wanneer ze niet in balans zijn kan er één van de ‘Ikken’  een valkuil zijn of worden.

De ‘zorgzame Ik’ kan dan te weinig aan zichzelf denken en geen ruimte voor zichzelf meer ervaren en in het nadeligste geval in een burn-out terecht komen.  De ‘loslatende Ik’  kan in onverschilligheid belanden en in het nadeligste geval eenzaam raken doordat er te weinig verbinding is met de ander.

Misschien herken je jezelf in de idealist maar vergeet je wel eens te relativeren of ben je snel bezorgd en hierdoor soms angstig en zou je wat luchtiger willen zijn.

Deze workshop verschaft je inzicht in en handvatten voor hoe je jouw ‘Tegengestelde Ikken’ kunt laten samenwerken. Hoe ze jou kunnen dienen. Ze zitten allemaal in je maar sommige zijn onder gesneeuwd.

Is jouw ‘Ik’ enthousiast geworden, voel je welkom!

Cora Groenenboom & Hans Cijs

Soms roep ik mijn ikken bij elkaar

ik heb inmiddels al een aardig reservoir.

en als men vraagt: ‘hé welke ik is eigenlijk waar?’

‘ik’, ‘ik’, ‘ik’ roepen mijn ikken dan door elkaar.

en dan zwaai ik met mijn voorzittershamer

verzoek om stilte in mijn bovenkamer

En dan stel ik met een vorstelijk gebaar:

mijn tegengestelde Ikken voor aan elkaar

– Harry Jekkers

Kijk in de agenda voor data en kosten.

Al mijn ikken

Quote

‘Wees de expressie van jezelf’

Facebook

Volg Praktijk Vrije Ruimte ook op Facebook.

×