Alle Ikken in mijn relatie

Workshop ‘Alle ikken in mijn relaties’

Diep van binnen, zijn wij allemaal een wezen van liefdesenergie.

Wij zijn allemaal die liefdesenergie. 

Maar de buitenwereld heeft ons laten doen geloven dat we niet goed zijn, dit niet kunnen, dat niet kunnen volbrengen.
 
Zo zijn we gaan leven buiten onze waarheid om. De waarheid van wie wij werkelijk zijn. leven houdt in leven vanuit de bron, vanuit liefde, zonder te voldoen aan wat anderen van ons vinden.
 
We zijn gaan geloven dat we niet goed genoeg zijn. We zijn ons gaan verbinden aan verhalen.
 
Verhalen van: iedere keer ben ik de laatste bij de bakker, iedereen vergeet mij. Ik kan dit nooit. Die ander doet het zoveel beter dan ik. Ik moet alles helemaal perfect doen. Ik ben wel moe maar moet toch die ander eerst helpen, etc.
De verhalen die ons weghouden van wie we werkelijk zijn.
 
Zo hebben zich, uit bescherming naar die buitenwereld, allemaal deelpersoonlijkheden ontwikkelt.
Zoals bv de perfectionist, de verzorgster, de ijverige.
Herken je het, te veel aan de ander denken en hierdoor te weinig ruimte hebben voor jezelf? Je wilde zo graag op je vrije dag gaan wandelen, toen belde er een vriendin, om te vragen of je mee ging naar een feestje zodat ze niet alleen hoefde.  Eigenlijk had je helemaal geen zin maar ja het is je vriendin en je wilde haar niet teleurstellen dus ben je maar meegegaan. Dit is dan zo’n moment waar jouw  ‘zorgzame Ik’  domineerde over de ‘loslatende Ik’.  Wat maakt dan dat je iedere keer dit toch weer doet?
Het kan ook anders, wanneer  jouw  ‘zorgzame Ik’  ook genoeg aan zichzelf denkt blijft er ruimte en energie voor jezelf. De ‘loslatende Ik’  in jou kan geïnteresseerd blijven in de ander en hierdoor toch verbonden blijven met die ander,
Zo kun je aangesloten zijn en blijven met jouw ware bron., jouw ware ik , die liefde
is.
Misschien was één van je ouders zo streng en werd je niet lief gevonden wanneer je uitbundig lachte. En ben je de ‘vrolijke Ik’ voor een deel afgeleerd want je wilde niet afgekeurd maar lief gevonden worden door je ouders . En misschien  erger jij je nu aan mensen die uitbundig vrolijk kunnen zijn en ben jezelf te veel de ‘ernstige Ik‘ en dit terwijl je misschien, diep van binnen, ook wat meer zou willen lachen.
Wat heerlijk zou het zijn wanneer je dit vanuit jouw diepste kern, de bron zou leven. Want jij bent vreugde en niet het verhaal dat je niet lief bent wanneer je jouw vreugde uit.
We kunnen leven vanuit onze bron, ons hart. We hoeven, vanuit de geconditioneerde  ikken, onszelf niet tekort te doen.
Kijk vanuit bewustzijn naar je ‘Ikken’, zonder oordeel en vanuit vrede in jezelf en in je relatie.
Hoe leren we dit:
Door middel van kennis en bewustzijn.
 
Één manier voor meer bewustzijn is kennis over hoe onze deelpersoonlijkheden werken, onze tegengestelde ikken. Hoe deze zich gevormd hebben als afweermechanisme en hoe en wanneer ze ons weghouden van ons ware zijn. Onze levensenergie, onze bron.
 
Wanneer we leven vanuit afweermechanismen. Om bijvoorbeeld maar goed genoeg gevonden te worden i.p.v. vanuit te leven wie wij werkelijk zijn. Bijvoorbeeld door maar te zorgen voor anderen en onszelf te kort doen, zijn we niet aangesloten met onze levensenergie, onze bron.
Veel gebeurd dit in relatie met vrienden, ons werk, en veelal in onze partnerrelatie.
Geven we te veel van ons zelf weg, voortgekomen uit geconditioneerde ikken.
Wanneer we leven vanuit onze bron komt er ruimte vrij in jezelf en er komt ruimte vrij in je relaties en zo ook je partnerrelatie.  Kan er in liefde worden gekeken naar onszelf en de ander. Niet vanuit onze afweermechanismen maar vanuit ons hart, vanuit liefde.
 
Leren kijken naar hoe jij je ikken inzet vanuit conditionering of uit jouw werkelijke zijn. Allemaal hebben we onze ikken in ons. En wanneer ze uit je ‘ware zijn’ functioneren zijn ze voedend en gezond.
Deze workshop geeft je meer bewustzijn. Bewustzijn in je relatie. Bewustzijn in waarom je zo reageert als je reageert. Bijvoorbeeld waarom je jezelf tekort doet met je perfectionisme. Of waarom je te veel voor je partner klaarstaat en jezelf wegcijfert en dus jezelf te kort doet uit angst om je partner maar niet te hoeven verliezen.
En wat heerlijk zou het zijn wanneer de angst niet meer domineert.  Wanneer je ‘onzekere Ik’  wat meer zou ondersteund worden door de ‘zelfverzekerde ik‘.  Wanneer je ’terughoudende Ik’  zou ondersteunt door je ‘krachtige Ik’ .  Dat we de ‘Ik ‘ die we vroeger niet mochten zijn nu zonder angst kunnen gaan leven.
Wat gaan we doen in deze workshop:
In de ochtend leren we, heel praktisch, hoe onze ‘Ikken” werken en hoe we de ondergesneeuwde ‘Ikken’, zonder angst weer kunnen leven.
 
In de middag gaan we contact maken met ons ware zijn d.m.v. een meditatie/visualisatie. We gaan de levensenergie voelen die altijd in ons aanwezig is.
We gaan oefeningen doen in subgroepjes van twee waarin we inzicht krijgen wanneer we leven vanuit conditionering en wanneer we leven vanuit onze bron.
 
Leven vanuit de ‘opgelegde Ikken’ of de ‘ware ik’  die wij zijn,……..liefde

Voel je van harte welkom

‘Vroeger leefde ik mijn geconditioneerde Ikken

Totdat mijn ware zijn verdrietig werd

Waarom loop je toch iedere keer weg van mij

Ik snap het niet, ik weet niet wat je bedoeld

Waarom doe je zoveel wat je niet wilt, waarom zeg je zoveel sorry

Waarom vind je de ander altijd beter

Mijn ware zijn,  mijn Innerlijke stem sprak tot mij:

Ik ben niet wat mij overkomen, ik ben niet wat anderen zeggen

Ik weet dat ik van binnen liefde ben

Ik loop niet meer weg, ik voel mij en weet dat ik besta

En ik hervond mijn levensvreugde

Vanuit mijn ware ik,…..liefde’ 

Cora Groenenboom

Kijk in de agenda voor data en kosten.

Al mijn ikken

Quote

‘Wees de expressie van jezelf’

Facebook

Volg Praktijk Vrije Ruimte ook op Facebook.

×