Emoties in je relaties

Workshop ‘Emoties in je relatie’

Kennen we niet allemaal de emoties boosheid, angst, blijheid en verdriet? Dikwijls drukken we de negatieve emoties weg waardoor we ze niet hoeven voelen. Echter als gevoelens niet kunnen stromen, zorgen ze voor blokkades. Deze blokkades kunnen er dan weer juist voor zorgen dat we eerder in de boosheid of angst schieten, het bekende sneeuwbaleffect.

In de workshop’ Leren omgaan met emoties’, het woord zegt het al,  leer je hoe om te gaan met je emoties. ook leer je hoe ze jou kunnen gaan helpen om bewustzijn te krijgen over jezelf.  Hiermee kun je dan oude patronen doorbreken. Zoals wanneer je misschien bam direct reageert, waardoor je soms dingen zegt waar je later spijt van hebt. Of sla je juist dicht en denk je achteraf had ik maar dit of dat gezegd.

Dikwijls hebben emoties niets met jou of de ander, maar alles met onze conditioneringen te maken, met ons aangeleerd gedrag vanaf jonge leeftijd naar de buitenwereld.

Op deze workshop leer je dat emoties je inzichten kunnen geven, in jezelf en de ander, dat ze een leermeester zijn. Dat pijnlijke emoties van vroeger er niet meer hoeven te zijn in het nu. Wanneer je gaat leren hoe emoties werken en je er anders mee om leert gaan verheldert en verdiept dit de relatie  met jezelf en de ander. Verbetert ook het contact met jezelf en de ander.  Wanneer je beter met je emoties en conflictsituaties om kunt gaan geeft dit vrije ruimte, in je hoofd en lijf en ervaar je meer positiviteit en levensvreugde vanuit jouw hart, jouw ware zijn.

Wat gaan we doen deze dag? In deze workshop leg ik je uit hoe emoties werken, waar ze vandaan kunnen komen en hoe je er op een constructieve manier mee om kunt gaan. Hoe er verbinding zit tussen emoties van nu en vroeger. Hoe je reacties te maken hebben met je afweermechanismen.  Dit ondersteund door middel van heldere  voorbeelden uit de praktijk en een rollenspel van mijzelf en diegene die mij die dag assisteert. Maar we gaan ook op een creatieve manier aan de slag deze dag.

We gaan contact maken met de levensenergie vanuit ons hart d.m.v. een prachtige geleide meditatie.  Ook is er gelegenheid tot het trekken van mooie inspirerende kaarten en we gaan een leerzame, leuke oefening  doen in subgroepjes van twee. Er is ruimte voor je vragen en tevens ontvang je een verassing en  informatiemap waarin beknopt en helder staat wat je die dag hebt geleerd en ervaren.

Kortom, een  dag voor jouw persoonlijke groei. Dit via leer’- en ervaarmomenten met ruimte voor ernst, humor en plezier. En in contact zijn met wie je werkelijk bent vanuit je hart,…..liefde

Voel je van harte welkom,

Cora

We werken met een groep van maximum 8 mensen.

Kijk in de agenda voor data en kosten.

Leren omgaan met emoties

Quote

‘Wees de expressie van jezelf’

Facebook

Volg Praktijk Vrije Ruimte ook op Facebook.

×