Individuele counseling

Sterker

Wanneer nemen we de stap tot therapie en wat willen we er mee bereiken? Zoveel mensen zoveel wensen en doelen. Soms zijn we angstig voor wat het ons zal brengen of zijn we bang om onszelf te laten zien. Daarom is er altijd een eerste kennismakingsgesprek om te kijken of dat het klikt tussen ons, opdat jij je fijn en veilig kunt voelen.

Waar het uiteindelijk omgaat is om jouw behoeften te leren kennen, jezelf te leren kennen en leren om het beste vanuit jezelf te halen waardoor je meer van het leven kunnen genieten.

Wat maakt dat je toch niet die stap zet of wat maakt dat je je kleiner maakt dan die ander. Of misschien wil jij je ontwikkelen op je zelfstandigheid. Voor ieder mens geldt een ander thema, andere pijnen en of angsten of onzekerheden.

Wanneer je bij mij komt om te counselen stem ik af op de therapie die bij jou aansluit of past. Wanneer jij moeilijk praat maar bijvoorbeeld makkelijker schrijft kan dit een betere manier zijn voor jou. Tevens werk ik vanuit de kijk dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

Voel maar eens in je lichaam wanneer je een emotie ervaart zoals angst of boosheid. Of wanneer je zegt : ”nee hoor het doet me niet veel” terwijl je hart heel snel klopt en je dus iets anders vertelt. Daarom is ons bewust worden van hoofd en lichaam zo belangrijk.

Hoe goed ken je jezelf. Wanneer dragen we ons masker naar de buitenwereld toe. Wie zijn we daadwerkelijk wanneer we mogen zijn wie we waren voordat anderen ons vertelden wat goed en slecht is. Onderdrukte gevoelens en emoties kunnen je beperken en problemen veroorzaken.

Hier kunnen we samen naar kijken en we hoeven helemaal  niet iedere keer terug om het allemaal weer te gaan ervaren, wel kunnen we kijken wat het doet met jou in het nu. Misschien draag je wel patronen mee die van je vader of moeder zijn en helemaal niet( meer) bij jou passen. Kunnen we werken aan het loslaten hiervan.

Wanneer jij jezelf echt leert kennen en je  bewuster word van jezelf en de ander kun je eerder uit de emotie stappen. Kun je leren vanuit helikopterview te aanschouwen wat er gebeurd en hoeven dingen je niet meer zo te raken op een negatieve manier.

Hierdoor kom je dichter bij jouw kern en kun jij je vrijer voelen en meer genieten.

Hierbij begeleid ik je graag.

Voel je welkom om samen op stap te gaan in jouw ritme.

‘Als je niet goed in staat bent 

om naar je innerlijke werkelijkheid te luisteren 

lijkt vaak datgene wat je ziet de enige werkelijkheid te zijn’. 

Counseling

Quote

‘Wees de expressie van jezelf’

Facebook

Volg Praktijk Vrije Ruimte ook op Facebook.

×